söndag 22 november 2009

Vägvisare till 50 KYRKOR i Kristianstadsbygden - 30 år i år!

Upptäcker i min bokhylla den fantastiska boken: Vägvisare till 50 KYRKOR i Kristianstadsbygden som utkom 1979 (enligt Bokbörsen; boken saknar tryckdatum, den är utgiven av dåvarande Turistnämnden i Kristianstad). Alltså 30-års jubiléum i år! Boken är skriven av Thorsten Andersson, fd muséichef i Kristianstad tillsammans med den legendariske journalisten på Sydsvenskan Gunnar Lindbom och de fina fotografierna i boken är tagna av Bo Ingvar Jönsson och Erik Karlsson

Boken guidar läsaren på en kulturhistorisk rundtur till Kristianstadsbygdens kyrkor, från medeltida klenoder som Vä, Gumlösa, Linderöd, Östra Vram, Åhus med flera och naturligtvis Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad. Texten är lättläst och bilderna varierande och belysande för kyrkornas rika innehåll.

Jag har föreslagit Turistbyrån i Kristianstad att ge ut en nyutgåva av boken och marknadsföra den på turistbyråerna i Skåne Nordost. Intresset att besöka vårt kulturarv i form av kyrkor är stort, från människor i både Skåne, Sverige i övrigt men också från Danmark och andra länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar